Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-04-19 | 13:46:14
Någon som vet?!

Någon som vet en bra muslimsk skola för kvinnor i ett muslimskt land som man kan söka till?
I så fall lämna en kommentar, barik Allahu feek!


KOMMENTARER
En Åsikt från: amanda

as salamu aleikum syster, det finns jättemånga skolor i egypten.. jag skulle rekommendera egypten eftersom där studerar man inte endast en madhab utan alla olika åsikter oså, men tex i medina studerar man endast åsikter från en madhab.. Men såklart om man kommer in i någon skola var det än är, i saudi eller egypten så tycker jag man ska ta chansen insh'Allah! :) ,



Fast det är inte så djupa studier när man inte kan arabiska så det kommer du få lära dig först hehe, insh'Allah..! :D



Alla skolor som du söker till kommer att ha för både tjejer och killar men såklart separat och i olika byggnader insh'Allah..



Jag tycker att du ska gå till moskén, och fråga där om de kan ge dig ett stipendium lr liknande så kanske du kan studera gratis. De där borde veta mer detaljerat om olika skolor osv som du kan söka till insh'Allah..

Vill också studera utomlands insh'Allah.. Jag funderar på Mauritanien hehe, där bor man typ i tält i öknen (stenhårt!!).. men mest för att det är billigast där hehe



må Allah underlätta för dig i ditt sökande ameen

Publicerat: 2010-04-19 | 14:13:03
Webbadress: http://apg.blogg.se/


En Åsikt från: Tasnim | Vardag & Bloggdesign

Salaam aleykum

Skolan Bilal Philips grundade har ju utbildning för kvinnor, tror det var i Qatar? Fast det kanske var ngn annanstans, minns inte adressen till hemsidan..:S

Publicerat: 2010-04-19 | 14:52:33
Webbadress: http://tasnim.blogg.se/


En Åsikt från: amanda

svar, na3am så sant! Har hört från olika studenter av de som varit i både saudi och egypten att man lär sig arabiskan snabbare i Egypten, stenhårt plugg hehe ^^



insh'Allah låter mycket bra, hoppas att det går bra inshaAllah .. Salam Aleikum

Publicerat: 2010-04-19 | 15:54:22
Webbadress: http://apg.blogg.se/


En Åsikt från: Tasnim | Vardag & Bloggdesign

Salaam aleykum

Kolla här: http://www.islaamicstudiesacademy.com/

Insha'Allah hittar du en bra skola!:)

Publicerat: 2010-04-19 | 17:47:35
Webbadress: http://tasnim.blogg.se/


En Åsikt från: abdurrahman

skulle rekomendera någonstans där du har din lärare nära dig hela tiden men eftersom det inte är så lätt att hitta, speciellt om man inte kan arabiska så tror jag egypten skulle vara bra för nybörjare där man kan få en bra grund tills man inte är i behov av någon som översätter. efter det äre bara att utforska världen.

Publicerat: 2010-04-20 | 10:19:39
En Åsikt från: Student

Bismillâh

Asalamu aleikum



Ville bara korrigera några utav Amandas felaktiga uttal.



"i medina studerar man endast åsikter från en madhab.."



Detta uttal stämmer ej. I Medina studerar man utmed Koranen och Sunnan i Salafs förståelse och inom Fiqh lär man sig alla de fyra rättsskolornas åsikter, även Dhahirias åsikter, därefter går man efter den mest korrekta åsikten.



Amanda skrev: "Har hört från olika studenter av de som varit i både saudi och egypten att man lär sig arabiskan snabbare i Egypten, stenhårt plugg hehe ^^"



Detta stämmer heller inte, utan man tar hänsyn från person till person ,lärare till lärare och den idjtihâd personen i fråga gjort. De finns flera som studerat i Egypten, Saudi och även Yemen varav generellt de som studerat i Yemen kommit hem med starkast arabiska. Anledningen kan vara att man inte är upptagen med Duniyah i Yemen som man är i länder som Saudi och Egypten. Hamnar man i Egypten eller Saudi blir det lätt hänt att man talar sitt språk eller engelska med de många utlänningar som befinner sig där, till skillnad från Yemen där man kanske får sitta bland 450 Yemeniter.



Sen finns de dom som studerat i Egypten vars arabiska är knakig jämfört med dom i Saudi i vice versa. Skillnaden på studierna i de arabiska instituten i Egypten och de i Saudi är att du i Egypten lär dig arabiska endast, medan du i Saudi lär dig arabiska samt grunderna i Fiqh,Hadith,Sîrah,Historia,Tawhîd etc.



I Saudi lever du under Shariah lagarna till skillnad från andra muslimska länder. Detta är en fördel i sig.



wa salamu aleikum.



Publicerat: 2010-04-20 | 12:48:28
Webbadress: http://fatwa.se


En Åsikt från: Amanda

wa aleikum salam "student", okej men det är inte vad jag har hört från studenter från medina. Har hört att många studenter därifrån blir helt fast i att fråga varandra "vilken sheikh lyssnar du på vad tycker du om denna sheikhen, vad tycker du om detta osv" och om man säger något de inte gillar så "good bye" eller övertalning.



och de personer som jag hört från som jämfört egypten med medina säger visst att man lär sig arabiska snabbare i egypten. Klart det beror från persone till person men konstigt av dig att säga "felaktigt uttal" när jag säger det jag har hört från alla jag känner.



ytterliggare så vill jag påpeka igen att detta är vad jag hört från många studenter så jag gissar inte och antar inte saker.

Publicerat: 2010-04-20 | 14:43:05
Webbadress: http://apg.blogg.se/


En Åsikt från: Student

as-salamu aleikum Amanda



Varför följa rykten då verkligheten talar för sig själv. Med Allahs hjälp har Medinah studenter på loppet av ca 3 år lyckats spela in ca 500Mp3 lektioner, översatt hundratals artiklar, tusentals fawâidh och annat för den svenska befolkningen att dra nytta av. Böcker från Salaf kan man nu lyssna på, på Svenska. Deras hemsidor uppdateras varje dag med artiklar,fatâwas, fawâidh och audios.Jag har inte sett någon lägga så mycket vikt vid Tawhîd som deras hemsidor. Man bör istället forska lite själv än att lyssna på vad folk har att säga. Man bör heller inte döma en hel grupp, skola etc pga av vad några möjligtvis sagt eller gjort.Många idag uttalar sig utan att riktigt veta eller utan en klar insikt i frågan.



Precis som icke muslimer följer rykten om muslimer, följer vissa muslimer rykten från höger till vänster. Vi som muslimer vet att man bör kolla upp saker innan man dömer. Jag minns själv hur folk ljög avsiktligt eller oavsiktligt om skolan i Medinah, som att de hade ett homobröllop i skolan, och att USA ändrat på läroplanen så de går efter USAs sheman, och listan är lång.



Forska lite min syster, så finner du att det du hört inte stämmer och att masha´a Allâh många som är examinerade från skolan i Medinah jobbar dag och natt med dawah i Sverige. Allt detta från Allahs fadl.må Allah bevara studenterna.



Jag vill heller inte att du missförstår mig och tror att jag på något sätt ser ner på studier i Egypten, utan tvärtom, de har väldigt bra studier, speciellt arabiska. Egyptier är kända för att vara arabiska lärare i flera länder. Jag ville bara korrigera de fel du hade i ditt uttalande om studierna i Medinah etc.



må Allâh öka dig i kunskap och förståelse



jazakAllahukhayran.



Publicerat: 2010-04-20 | 18:30:52
Webbadress: http://www.islam.nu


En Åsikt från: Emma

Salam Alaykom.

Här är några länkar till skolor för att lära sig arabiska.

Själv är jag intresserad av att läsa på Qortoba, insha Allah.



http://www.fajr.com/



http://www.qortoba.net/



http://iu.edu.sa/web/content.aspx?id=123



Publicerat: 2010-04-21 | 12:54:49
Webbadress: http://amuslima.blogg.se/




Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback