Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-07-10 | 21:01:34
Missuppfattning: Islam är en religion enbart för araber

 

 

Det snabbaste sättet att bevisa att detta är helt felaktigt är att konstatera det faktum att endast cirka 15% till 20% av muslimerna i världen är araber. Det finns fler indiska muslimer än arabiska muslimer, och mer indonesiska muslimer än indiska muslimer!

 

Att tro att islam enbart är en religion för araber är en myt som spreds av Islams fiender tidigt i sin historia. Detta felaktiga antagande bygger möjligen på att de flesta av den första generationen av muslimer var araber, Koranen är på arabiska och profeten Muhammad (över honom vare Allâhs frid och välsignelser) var en arab.

 

Men både Islams läror och utvecklingen av dess spridning visar att de tidiga muslimerna gjort allt för att sprida sitt budskap om sanningen för alla nationer, raser och folk. Dessutom bör det klargöras att inte alla araber är muslimer och inte alla muslimer är araber. En arab kan vara en muslim, kristen, Judisk, ateist - eller någon annan religion eller ideologi. Även många länder som vissa människor anser vara ”arabiska” inte är ”arabiska” alls - som Turkiet och Iran (Persien). De människor som bor i dessa länder talar andra språk än arabiska som modersmål och är av ett annat etniskt arv än araberna.

 

Det är viktigt att inse att från början av uppdraget av profeten Muhammad, frid vare med honom, att hans anhängare kom från ett brett spektrum av individer - det var Bilal, den afrikanska slaven, Suhaib, den bysantinska romaren, Ibn Sailam, den judiska rabbinen, och Salman, den persiska.

 

Eftersom religiös sanning är evig och oföränderlig, och mänskligheten är ett universellt broderskap, lär Islam att Allâh, den allsmäktiges uppenbarelse till mänskligheten alltid varit konsekvent, tydlig och universell. Islams sanning är avsedd för alla människor oavsett ras, nationalitet eller språklig bakgrund. Ta en titt på den muslimska världen, från Nigeria till Bosnien och från Malaysia till Afghanistan det är tillräckligt för att bevisa att islam är ett universellt budskap för hela mänskligheten - för att inte nämna det faktum att ett stort antal européer och amerikaner av alla raser och etnisk bakgrund är på väg in Islam.

 

 


Källa: Salafipublications.com (Article ID : MSC010003)
Översatt från engelska av: mig (Jennifer)

KOMMENTARER


Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback