Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2009-10-21 | 23:44:22
Sidor värda att besöka!

www.abdurrahman.org

Här kan du hitta så mycket kunskap! Du kan även lära dig "The Language of the Qur'an" inshallah, genom de audio föreläsningar som de spelat in under vanliga lektioner. Det känns som man sitter med på lektion, mashallah! Rekommenderar denna sidan starkt!

www.madinaharabic.com

Här kan du lära dig Arabiska! Medhjälp av bilder på de arabiska täckena, vanliga bokstäver hur man uttalar och möjlighet till att lyssna på hur de ska uttalas. Inshallah, Må Allah göra de lätt för oss när vi ska lära oss något nytt, ameen

Publicerat: 2009-10-21 | 22:24:21
Seek knowledge, because seeking it for the sake of Allah is a worshipIbn Taymiyya:
"Seek knowledge, because seeking it for the sake of Allah is a worship. And knowing it makes you more God-fearing; and searching for it is jihad, teaching it to those who do not know is charity, reviewing and learning it more is like tasbeeh. Through knowledge Allah will be known and worshipped. With the knowledge Allah will elevate people and make them leaders and imams, who will in turn guide other people."Källa: Fatawa Ibn Taymiyya vol.10, p.39

Publicerat: 2009-10-12 | 14:25:19
Amazing Azaan Discovery: 24 Hours A Day!ALLAH Is Being Remembered ALL Over The World Every Minute!


Publicerat: 2009-10-12 | 13:35:10
Jag har varit muslim i 100 dagar - hur har de förändrat mitt liv?

Imorgon har det gått exakt 100 dagar sen jag sa min shahada, alhamdulillah. Jag kan bara försöka ge tillbaka så mycket jag kan för att visa min tacksamhet. Att vara muslim har förändrat mitt liv på alla möjliga sätt och vis. Man tänker på ett mer klarare sätt med logik och sanning. Man ser helheten vilket gör det så mycket lättare att leva. Många prövningar, utmaningar och svårigheter har redan passerat och det finns fortfarande många kvar. Men jag vet att dem bara är tillfälliga därför har jag tålamod. Det finns ingen svårighet som kan jämföras med de mörker jag en gång hade nått och hur nära jag en gång var på att begå självmord. Islam räddade bokstavligen mitt liv. Bönen och min dyrka till min skapare har fyllt ett tomrum som jag en gång gick och bar på och försökte fylla med materiella ting från denna värld. Människorna jag mött och systrarna jag lärt känna, subhan Allah så glad jag är för att Allah korssade vår väg. Jag blir starkare för varje dag och för varje utmaning jag tar mig igenom. Även om det är svårt så vet jag att jag är på rätt väg. Allt händer av en anledning right... inshallah (om Gud vill). Jag bad om min vägledning när jag mådde som värst och jag fick den och i dag så är smärtan jag hade borta föralltid! Jag känner inget behov till att vara någon annan till lags gällande mode och de senaste, hålla sig uppdaterad eller vara störst bäst och vackrast like one time in my life. Now Im completely free! And Im perfect just the way I am!

Subhan Allah, min första Ramadan och fastan jag gjort har fått mig att inse hur blind denna världen är speciellt när jag sitter på kontoret. Att bara höra min kollegor prata om mat på de sätt de gör, får mig att koka inombords. Som nu efter lunch, jag höll på att smälla av, tappade apptiten på de snabb nudlar jag hade med mig men tvingade i mig resten jag hade kvar för jag vet hur värdefull den är för någon som inte har nått. Subhan Allah, må Allah förlåta mig för att jag inte vågade säga nått. Men jag ville inte dra igång en hel diskution och en debatt om vad som är rätt och fel. Men de dem pratade om visade bara att de inte bryr sig ett öre om de som svälter varje dag. Må Allah vägleda dessa vilsna människor! Det är bara när de är på gränsen att hamna i en svår situation som de inser allvarlet och skriker efter hjälp.

Jag är så tacksam för mitt nya bättre liv jag har fått som muslim och det finns inget som kan ersätta den skatt jag hittat genom islam.Publicerat: 2009-10-05 | 18:34:30
"Damn, jag ser ut som en muslim..."

As salamu alaykum wa rahmatulahi wa barakatuhu till den troende.
Helgen var riktigt trevlig då jag till större delar (eller mer rättare sagt hela helgen) spenderat den hemma hos en syster tillsammans med en annan syster. Mys, mys hade vi får vi göra om snart igen sisters ♥ Barik Allahu fik för ert trevliga sällskap och för allt annat! Ni har varit mina stöttepelare och kommer alltid vara de, inshallah, och jag finns alltid här för er! Don't forget that!

I lördags var det för första gången som jag gick utomhus - fullt klädd i abaya och hijab, bara för att känna på de. Till en början märkte jag ingen skillnad, brydde mig inte så mycket om vad jag hade på mig... det var först när jag såg mig i en spegelbild genom ett fönster som jag tänkte "Damn, jag ser ut som en muslim..." Min Abaya är svart och hijaben/slöjan jag hade på huvudet var också svart - I was lika a ninja, haha. De reaktioner jag märkte av från min omgivning var att de stirra, speciellt de 3 unga tjejerna som gick förbi. Den ena tjejen kunde inte sluta vända sig om när de gick förbi och när jag hade bestämt mig för att vinka till henne nästa gång så vände hon sig inte om igen... typiskt, jag som ville ge henne ett leende. När vi tog oss in på Lidl hade jag helt glömt bort att jag bar abaya och slöja, som dessutom var helt svarta. Trots att människor stirra så såg jag de som att de stirra för att de tyckte jag var vacker. Men på nått sätt kände jag mig ändå naken... trots att jag var fullt klädd. Kanske för att jag brukar känna mig naken när människor stirrar på mig när jag går klädd normalt. Ibland blir jag faktiskt äcklad när både män och kvinnor tittar efter mig när jag går klädd i mina vardagskläder... de satt nog kvar lite i bakhuvudet. Men alhamdulillah, jag är glad att jag provade på och fick känna hur de var att gå ut fullt klädd som en riktigt muslimah. Det har stärkt min iman så mycket och jag vet att de sakta men säkert går åt rätt håll!


Salam ♥ Peace