Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-08-06 | 20:59:44
Shaykh Falah ibn Ismâ´îl på besök i Sverige 5-9 aug.


Torsdag 5 aug. Tensta Träff kl 18.00 - 21.00.

Fredag 6 aug. Kista Träff kl 19.45 - 22.00.

Lördag 7 aug. Lektion för systrar kl 12:00.

Lördag 7 aug. Uppsala Moské kl 17.30 (efter ´asr) - 23:00.

Söndag 8 aug. Kista Träff 19.00 - 22.00.

Måndag 9 aug. Tensta Träff 18.00 - 21.00.



Kort biografi om Shaykh Falâh Ismâ´îl.


Hans namn:

Han heter Abû Muhammed, Falâh ibn Ismâ´îl ibn Ahmed Mundakâr.

 

Han föddes:

år 1950

 

Hans studier:
Redan vid 26 års ålder reste Shaykhen till de lärda för att ägna sig åt att söka kunskap på heltid. Innan dess hade han tagit examen vid Kuwaits Universitet, och arbetade som engelska lärare. Men hans vilja att söka kunskap hos de lärda gjorde att han lämnade sitt arbete och sitt land och sökte sig till det Islamiska Universitet i Madînah år 1976. Under de femton år som följde studerade han under några av de största lärda i vår tid och han undervisades av dem i olika islamiska kunskaper såsom Aqidah (troslära), Fiqh och dess principer och grundregler, Hadith och dess principer, arabiska språket, grammatik och Tadjwîd, och han tog både Magister- och Doktorandexamen från Islamiska Universitetet i Madînah.

 

Shayken gick ut universitetet med bästa betyg och fortsatte sedan för att ta Magisterexamen. Han fick även här högsta betyg för sitt arbete med boken Shu´b-ul-îmân av Imamen al-Hâfidh al-Bayhaqî. Han fortsatte för att ta sin Doktorsexamen och fick hösta betyg för arbetet med titeln ”Sambandet mellan Sufism och Shi´ism”

 

Hans lärare:

Hans lärare är många och vi nämner några av de mer kända:

• ash-Shaykh al-´Allâmah ’Abdul Azîz bin Bâz (rahimahullâh) som han bland annat läste “Thalathatul-Usûl (de tre grunderna)” hos och “Kitâb-ut-tawhîd.

 

• Vår tids muhaddith, ash-Shaykh Muhammad Nâsir-ud-dîn al-Albâni (rahimahullâh) som han spenderade mycket tid med.

 

• ash-Shaykh al-´Allâmah, Muhammed ibn Sâlih al-´Uthaymîn (rahimahullâh).

 

• ash-Shaykh Dr. Sâlih ibn Fawzân âl-Fawzân.

 

• ash-Shaykh al-Muhaddith, Abdul Qâdir as-Sindî (rahimahullah).

 

• Shaykhen och Hijâz största muhaddith; Dr. Hammâd al-Ansârî (rahimahullâh). Shaykh Falâh tog mycket kunskap från honom och spenderade mycket tid med honom. Han läste och gick igenom Sahîh al-Bukhâri med honom, samt många andra böcker som - al-Ibânah av Ibn Battah, an-Nubuwât av Shaykh-ul-Islâm ibn Taymiyah, Kitâb-ut-tawhîd av ibn Khuzaymah, Kitâb-ut-Tawhîd av Muhammed ibn ´Abdul Wahhâb, Bulûghul-Marâm av ibn Hadjr al-´Asqalânî, samt böcker i tafsîr (förklaringen av Koranens budskap).

 

• Ash-Shaykh Dr. Muhammed Amân al-Djâmî (rahimahullâh). Shaykh Falâh tog mycket kunskap från honom. Han läste och gick igenom många böcker med honom, bl.a.:

- al-Qawâid al-Muthlâ av ibn ´Uthaymîn

- Kitâb-ut-Tawhîd av Muhammed ibn ´Abdul Wahhâb

- al-´Aqîdat-ul-Wâsitiyyah av Shaykh-ul-Islâm ibn Taymiyah

- Sharh ul-´Aqidat-it-Tahâwiyyah av ibn Abil-´Izz al-Hanafî (rahimahullâh).

 

Dessutom var det Shaykh Muhammad Amân al-Djâmî som var forskarhandledare för Shaykh Falâhs magisterexamen.

• ash-Shaykh al-’Allâmah, Madinahs Muhaddith, ’Abdul Muhsin bin Hamad al-’Abbâd, som var tidigare rektor på Islamiska Universitetet i Madinah, och som fortfarande undervisar i Profetens moské i Madînah. Shaykh Falâh läste Kitâb ash-Sharî’ah av al-Âjurrî och Shifâ’ul ’Âlîl av Ibnul Qayyim hos Shaykh ’Abdul Muhsin, som även var den som opponerade vid läsning av Shaykh Falâhs Magisterexamen.

 

• ash-Shaykh al-’Allâmah Rabî’ ibn Hâdî al-Madkhali, som är en av dagens största lärda i Saudiarabien och en av de främsta specialister inom kunskapen om Hadith, som bor numera i Mecka. Shaykh Falâh läste Imam Nawawîs förklaring på Sahîh Muslim och Tadrîb-ur-Râwî hos honom, samt Kitâb-ul-’Ubûdiyyah av Shaykhul-Islâm Ibn Taymiyah.

 

• ash-Shaykh al-’Allâmah ’Alî bin Nâsir al-Faqîhî. Läste bl.a. Kitâb-ut-Tawhîd och Kitâb-ul-Îmân, båda av Ibn Mandah, hos honom.

 

• ash-Shaykh al-’Allâmah ’Abdus-Samad bin Muhammad (rahimahullâh), som var en av främsta av vår tids lärda inom islamisk arvsrätt.

 

• ash-Shaykh al-’Allâmah Ubayd bin Abdillâh al-Jâbirî, en av de stora lärda i Medinah idag.

 

• ash-Shaykh Dr ’Alî ibn ’Abdur-Rahmân al-Hudhayfî, som är en de lärda i Medinah och Imam i Profetens moské.

 

• ash-Shaykh al-’Allâmah Ahmed bin Tawît at-Tanjî (rahimahullâh), en av de största lärda från Marocko, som var den högsta domaren i Tanjir i Marocko under den franska ockupationen. Shaykhen studerade bl.a. Tafsîr och kunskapen om det arabiska språket hos honom.

 

• Ash-Shaykh al-’Allâmah ’Alî bin Sinân (rahimahullâh), han var en av de lärda i Medînah, han läste boken Qatr un-Nadâ för honom.

 

• Ash-Shaykh al-Allâmah den språkkunnige Ahmad bin Ma’lûm ash-Shinqîtî (rahimahullâh) som var en av de lärda inom det arabiska språket i Medînah.

 

Shaykhens fina karaktär:

Shaykhen är välkänd bland de lärda och studenter för sin fina karaktär och goda uppförande. Han är även känd för sin starka vilja att dra nytta och ge andra nytta, för sin ödmjukhet med de unga och respekt för de gamla. Av den här anledningen har han fått en hög position och uppskattning bland de lärda och studenter och all pris tillkommer Allâh. Bland de klara och tydliga saker som tyder på hans goda karaktär är att han ständigt ler då han tilltalar studenterna i sina lektioner och när han tillsammans med dem forskar inom olika kunskapsrelaterade frågor och även då han tilltalar folk och svarar på deras frågor.

 

Shaykhens kunskap och dawah prestationer:

Shaykhen har deltagit i flera olika kunskapsseminarier och olika aktiviteter som handlar om att sprida Islam i Kuwait. Många studenter har dragit nytta från det på grund av hans starka vilja att sprida kunskap till studenterna. Han har även deltagit i da’wah och kunskapssymposium i Kuwait och på andra ställen i världen som hade stor inverkan på att sprida Islam. Shaykhen har lagt extra stor vikt på att sprida kunskap genom att undervisa Ahl us-Sunnah wal-Jamâ’ahs böcker inom troslära.

 

Bland de böcker som Shaykhen har undervisat eller fortfarande undervisar är:

Al-Usûl ath-Thalâthah, Kashf ush-Shubuhât, Al-Usûl us-Sittah, Fath ul-Majîd, Sharh ul-’Aqîdah al-Wâsitiyyah av Shaykh Sâlih al-Fawzân (hafidhahullâh), al-Fatwâ al-Hamawiyyah, Sharh al-’Aqîdah at-Tahâwiyyah av Ibn Abil-’izz, Sharh us-Sunnah av al-Barbahârî, ash-Sharî’ah av al-Âjurrî, al-’Uddah förklaringen av al-’Umdah, al-’Arba’în an-Nawawî.

 

Shaykhens tillvägagångssätt i sin undervisning:

Shaykhen (hafidhahullâh) har ett väldigt speciellt utlärningssätt och bland det han gjort sig känd med i sina utlärningsmetoder är: Att han djupt studerar de olika frågorna som är relaterade till troslära genom att nämna salafs och Ahl us-Sunnahs uttalande i dessa frågor, han brukar även nämna det som Shaykh ul-Islam Ibn Taymiyyah (rahimahullâh) har sagt i dessa frågor.

 

Att han går tillbaka till grunden i de olika frågorna inom troslära genom att nämna de generella principerna inom salafs metodik inom troslära som har med Allâhs Namn och Egenskaper och annat att göra.

 

Att han nämner de avvikande sekternas uttalanden som filosoferna, djahmiyyah, mu’tazilah, ashâ’irah och sufisterna har inom troslära och därefter så tillbakavisar han dessa åsikter med bevis från Koranen, Sunnahn, det arabiska språket och uttalandena från salaf och Ahl us-Sunnah.

 

Shaykhen brukar ofta nämna de åsikter som hans lärare har nämnt inom troslära. Shaykhen har blivit ansvarig för olika viktiga saker som är relaterade till kunskap och da’wah. Han är bland annat lärare i Sharî’ah fakulteten i Kuwait universitet och han fortsätter att undervisa ämnen som har med den islamiska trosläran att göra och studenterna drar mycket nytta av hans undervisning. Han är med i kommittén som är ansvarig för att besluta läroplanen inom utbildningsministeriet. Han har även varit med och skrivit den religiösa läroplanen och läroplanen inom vissa ämnen inom islamisk utbildning i Kuwaits utbildningsministerium. Shaykhen fortsätter att undervisa studenter och kalla till Islam i Kuwait och utanför Kuwait och all pris tillkommer Allâh.

 

 


Källa: http://www.islam.nu/v2/view_artiklar.php?id=88

 


KOMMENTARER


Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback