Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-07-12 | 04:26:01
Missuppfattning: Muhammad skrev Koranen

 

 

Vid behandling av detta missförstånd är det intressant att notera att inga andra religiösa skrifter hävdar direkt till den Allsmäktiges ord i sin helhet så klart och så ofta som den heliga Koranen.

 

Som Koranen klart och tydligt säger: "om den var skriven av människan, skulle du ha hittat många avvikelser däri". (4:82)

 

Vid den tidpunkt då Koranen uppenbarades, erkände araberna att språket i Koranen var unikt och att det skiljer sig från det språk som normalt används av Profeten Muhammad, frid över honom. Araberna på den tiden var kända för sin vackra poesi och Muhammad var känd som en analfabet! Koranen säger tydligt att Muhammad inte kunde läsa och skriva, så om detta inte var sant, skulle säkerligen hans samtida ha protesterat och förkastat honom. Det finns dock inga rapporter om detta. Visst fanns det människor som förkastade Muhammads budskap, precis som andra profeter avslogs, men ingen av detta skäl. Tvärtom, Muhammad, frid vare med honom, hade tusentals lojala anhängare och resultaten av deras insatser spred Islam från Spanien till Kina i drygt ett sekel!

 

Det är också intressant att notera att trots att Koranen inte är poesi, gav araberna mer eller mindre upp att skriva poesi efter att den uppenbarades. Man kan säga att Koranen är den del av arabisk litteratur par excellens - och Muhammads samtida insåg att de inte kunde utgöra det. Dessutom är det lätt att bevisa att Muhammad inte hade en stor del av de kunskaper som framförts i Koranen: t.ex. kunskap om historiska händelser, tidigare profeter och naturfenomen.

 

Koranen säger på flera ställen att Muhammad och hans folk inte kände till dessa saker - så igen, om detta inte var sant, säkerligen skulle hans samtida ha avslagit hans påståenden. Det räcker att säga att Koranen inte enbart är den mest memorerade och välbevarade skriften på jorden, den är också motstycke i vältalighet, spiritual effekt, klarhet i budskapet och renheten av dess sanning.

 

 


Källa: Salafipublications.com (Article ID : MSC010005)
Översatt från engelska av: mig (Jennifer)

KOMMENTARER


Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback