Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-07-10 | 16:47:50
Missuppfattning: Muslimer dyrkar Muhammad

 

 

Enligt islamisk tro, var profeten Muhammad (över honom vare Allâhs frid och välsignelser) den sista av Allâhs sändebud. Han, liksom alla av Allâhs profeter och sändebud - såsom Noa, Abraham, Moses och Jesus - var bara en människa. Kristna kom till det felaktiga antagandet att muslimer dyrkar Muhammad genom att formulera en felaktig analogi – de (kristna) dyrkar Jesus så de antog att muslimer tillber Muhammad. Detta är en av anledningarna till att de kallade muslimer för det felaktiga namnet ”muhammedaner” i så många år!

 

Muhammad, liksom Jesus hävdade aldrig gudomlig status. Han kallade människor till att endast dyrka Allâh, den Allsmäktige och han (Muhammad) underströk ständigt hans mänsklighet så att folk inte skulle falla i samma misstag som kristna gjorde gällande Jesus. För att förhindra sin förgudning, sade profeten Muhammad alltid att hänvisa till honom som ”Allâhs Sändebud och Hans slav”.

 

Muhammad valdes till Allâhs sista budbärare - för att förmedla budskapet, inte enbart i ord utan att vara ett levande exempel på budskapet. Muslimer älskar och respekterar honom eftersom han var av högsta moraliska karaktär och han förde fram sanningen från Allâh - som är den rena monoteismen i Islam.

 

Även när Islam var i ett tidigt stadium uppenbarade Allâh att Muhammad ”sändes som en nåd till hela mänskligheten” - alltså att informera oss om att budskapet om Islam skulle bli mycket omfattande. Muslimerna strävar efter att följa de bästa exempel av Muhammad, frid vare med honom, men de dyrkar inte honom på något sätt. Dessutom lär Islam muslimerna att respektera alla Allâhs profeter och budbärare – men att respektera och älska dem betyder inte att man dyrka dem.

 

Alla sanna muslimer inse att all tillbedjan och bön måste riktas direkt och endast till Allâh, den Allsmäktige. Att säga att man dyrka Muhammad - eller någon annan - tillsammans med (sidan om) Allâh, den Allsmäktige, anses vara den värsta synden i islam. Även om en person påstår sig vara muslim, men de dyrkar och ber till andra än Allâh, den Allsmäktige, detta upphäver och tillintetgör deras islam.

 

Deklarationen om tron i islam gör det tydligt att muslimer får lära sig att dyrka endast Allâh. Denna förklaring är följande: ”Det finns inget gudomligt eller värt att dyrka utom Allâh, den Allsmäktige och Muhammad är Hans profet och Allâhs tjänare”

 

 


Källa: Salafipublications.com (Article ID : MSC010002)
Översatt från engelska av: mig (Jennifer)


KOMMENTARER
En Åsikt från: mywaytoislam

Allahu akbar, det där var bra. InshAllah så läser fler personer det här och inser att vi inte dyrkar och tillber Muhammed utan Allah subhana wa ta´ala.



Publicerat: 2010-07-10 | 19:44:39
Webbadress: http://mywaytoislam.blogg.se/




Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback