Abûl-Hasan al-Ash´arî (d. 330): “Vår troslära och förståelse är att hålla fast vid vår Herres (´azza wa djall) bok, vår profets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) Sunnah och det som har rapporterats av de mästerliga följeslagarna, efterföljarna och Imâmerna i Hadîth.” (al-Ibânah, sid. 43)

Publicerat: 2010-03-30 | 01:27:20
Tio Saker som tar en ur Islam

All pris och dyrkan hör till Allah, Världarnas Herre. Må frid vara över Allahs siste Budbärare och över de som följer hans vägledning.

 

Min Bror och Syster i Islam, Du måste vara medveten om att det finns saker som fullständigt nollställer din Islam. Var därför, insha’Allah, uppmärksam beträffande dessa.[1]

 

Vet att Allah (subhanahu wa ta'ala) har gjort det obligatoriskt för alla Sina tjänare att träda in i Islam och att hålla fast vid den, samt att vara på sin vakt mot den som går emot den. Han sände sin Profet Muhammad (sallallahu aleihi wa sallam) för att kalla till detta, och Han (subhanahu wa ta'ala) förkunnade att den som följer Profeten (sallallahu aleihi wa sallam) har blivit vägledd, samt att den som vänder sig bort från honom har i sanning gått vilse.

 

Allah (subhanahu wa ta'ala) varnade i flertalet verser för de saker som resulterar i avfall ur Islam, och för Shirk och Kufr i dess samtliga former.  De lärda har även i verken om bestämmelserna kring avfällingar ur Islam påpekat att muslimen kan falla ur Islam på många olika sätt som gör hans blod och pengar lagliga.

 

Bland de allra farligaste och vanligaste av dessa är tio saker som nämnts av Sheikh Muhammad Ibn Abdil Wahhab och andra lärda – må Allah visa dem alla Hans Nåd.

 

Här nedan nämner jag de för er på kortfattad vis – med korta förklaringar därefter, så att du må vara på din vakt dem samt varna andra för dess fara.

 

1. SHIRK – Att sätta upp någon vid Allahs sida

 

Allah (subhanahu wa ta’ala) säger:

 

”Allah gör Paradiset förbjuden för den som sätter medhjälpare vid Hans sida, och Helvetselden skall bli hans sista hemvist. För [dessa] syndare finns inga hjälpare.”

[al-Ma’idah 5:72]

 

Att kalla på de döda, att be om dras hjälp eller att ge dem gåvor eller slaktoffer är alla former av shirk.

 

2. Att ha någon slags mellanhand eller förmedlare mellan en själv och Allah

Att göra du’a (åkallan) till dem och att be dem förmedla hos Allah, och att förtrösta sig på dem  är att gå ut ur Islam – kufr.

 

3. Den som anser att polyteisterna[2] (mushrikeen) inte är icketroende

eller som har tvivel om deras icketro eller som tycker att deras väg är korrekt, den personen är själv icketroende – kafir.


4. Den som tror att någon annan vägledning är fullständigare eller bättre än Profeten Muhammads (sallallahu ’aleihi wa sallam)

eller att en annans lag är bättre än det som Profeten (sallallahu ’aleihi wa sallam) kom med är utanför Islam. Detta gäller även de som föredrar det Onda styrelseskicket (Tahgoot) framför Profetens (salallahu ’aleihi wa sallam) lag. Den som gör detta är en icketroende.

Under den rubrik faller även följande:

 

(a) Att tro att system och lagar som människor har uppfunnit är bättre än Islamisk Shariah (lag), till exempel;

- Att Islam är anledningen till att muslimer är bakåtsträvande

- Eller att Islam är inget mer än relationen mellan en muslim och Allah och att den inte skall blandas med några andra aspekter av livet.

 

(b) Att säga att tillämpningen av straffen som Allah har föreskrivit, såsom handhuggning av tjuven eller att stena den som begått äktenskapsbrott inte är lämplig för vår tid.

 

(c) Att tro att det är tillåtet att ge bestämmelser gällande Islamiska transaktioner eller lagfrågor, straff eller andra angelägenheter med något annat än det som Allah har uppenbarat som utgångspunkt. Detta även om personen kanske inte tror att sådana bestämmelser är överlägsna Shariah, för i och med detta så lagliggör denne någonting som Allah har förbjudit.

 

Det bör även kännas att den lagligförklarar det som är allmänkänt att var förbjudet i Islam, som t ex äktenskapsbrott, att dricka alkohol, transaktioner med ocker (ränta) eller att styra med annat än det Allah uppenbarade - Ijmaa’ (konsesus) gällande denne är att den personen är en kafir.

 

5. Den som hatar någon del av det som Allahs Budbärare (sallallahu ’aleihi wa sallam) kom med

och förklarat vara lagenligt. Denne har ogiltigförklarat sin Islam, även han/hon utför det han har föreskrivit. Allah den Högste säger (i betydelsen av versen):

 

”Därför att de känner motvilja mot det som Allah har uppenbarat – och så har Han gjort alla deras gärningar fruktlösa.

[Muhammad 47:9]

 

6. Den som förlöjligar någon aspekt av Islam

eller gör narr av Profetens Religion (sallallahu ’aleihi wa sallam), eller någon av dess belöningar eller straff blir en Kafir. Allah den Högste säger:

 

”Säg: Är era skämt alltså riktade mot Allah, Hans Budskap och Hans Sändebud? Kom inte nu med [tomma] ursäkter! Ni har förnekat den tro som ni förut bekände.”

[at-Taubah 9:65-66]

 

7. Att Utöva Magi

Det inkluderar också att genom svart magi, se till att en man börjar hata sin fru efter att ha älskat henne eller att fresta en person att utföra något han ogillar. Den som utövar eller är förnöjd med detta är utanför Islam. Allah den Högste säger:

 

Men dessa två [änglarna Harut och Marut] undervisade ingen [i magi] utan att först säga: ”Vi är bara en prövning och en frestelse, förneka därför inte tron.”

[al-Baqarah 2:102]


8. Att Stödja och Hjälpa Mushrikeen mot Muslimer


Allah den Högste säger:

”Troende! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter – de är varandras bundsförvanter – och den av er som söker deras stöd och skydd blir en av dem. Allah vägleder inte de orättfärdiga.”

[al-Ma’idah 5:51]

 

9. Någon som tror att det är tillåtet att avvika från Muhammads Shariah (sallallahu ’aleihi wa sallam)

är en kafir i enighet med det Allah (subhanahu wa ta’ala) säger :

 

”Om någon vill anta en religion förutom Islam kommer detta att vägras honom, och i nästa liv skall han stå bland förlorarna.”

 [aal-Imran 3:85]

 

10. Att vända sig helt från Allahs Religion

Att varken följa eller lära sig dess regler och föreskrifter. Allah (subhanahu wa ta’ala) säger :

 

”Och vem är mer orättfärdig än den som , när han blir påmind om sin Herres budskap, vänder sig bort från dem? [Sådana] syndare skall Vi sannerligen låta känna på Vårt straff!”

[as-Sadjdah 32:22]


Det spelar ingen roll om dessa överträdelser görs på skoj, på allvar eller utav rädsla förutom under tvång. Muslimen bör därför vara på sin vakt mot och frukta att falla in i något av dessa.

 

Vi söker skydd hos Allah från dessa gärningar som medför Hans vrede och hårda straff.  


Vi ber Allah (subhanahu wa ta'ala) att vägleda oss till det som Han är nöjd och belåten med och att Han vägleder oss och alla muslimer till Hans Raka Väg.

 

Wa sallallahu ala Muhammad wa aalihi wa sahbih.

 


[1] Det bör observeras att trots att det finns mer än tio saker som nollställer Islam, har författaren valt ut dessa eftersom det råder Ijmaa’ kring dem, samt att alla andra orsaker som Fuqahaa’ har räknat upp har dess ursprung i dessa tio följande orsaker – och Allah vet bäst.

[2] Detta omfattar SAMTLIGA icke-muslimer.


Författare: al-Imam Abdul Aziz Ibn Abdillah Ibn Baaz (d. 1420 H)

Källa: Majmou’ Fatawa wa Maqalaat

 



KOMMENTARER
En Åsikt från: A

Salam aleikum,

jag håller med dig på alla punkter:) Mitt mål är också abaya inshaAllah, men jag tänker börja med kjol&långa tröjor/tunikor/cardigans. Blir så glad när jag tittar på alla sådana kläder, är så trött på att gå ut med dem jag har nu:( Jag har typ inget som är tillräckligt löst och "passande"... Men inshaAllah garderoben kommer fyllas snart!

Må Allah underlätta för dig med syster, och hjälpa dig att nå din mål. Ameen!



När konverterade du till islam, om man får fråga?:)



Kram

Masalam

Publicerat: 2010-03-31 | 09:21:02
Webbadress: http://manour.blogg.se/




Att tänka på innan du kommenterar:

> Publicera inget som du inte kan stå till svars för inför Allâh på domedagen!
> Tänk om en andra gång om det är värt att publicera din kommentar!
> Läs "Faran i att uttala sig utan kunskap" innan du kommenterar!
> Debatter och dialoger inom religionen är fördömda (klicka på länken för att lyssna). - Inlägg publiceras ej!
> Kommenterar du om något som inte tillhör inlägget kommer de inte att publiceras. Du får då istället svar via den
> mail eller webbadress du anget.
> Övriga frågor gällande religionen? Rekommenderar dig att ställa dina frågor hit: http://darulhadith.com/fragor.html
> Övriga frågor? Kontakta mig via "KONTAKTA MIG" längst upp till höger.

> Må Allâh belöna dig för din avsikt och vägleda dig till mer kunskap, ameen!
> Och kom ihåg profetens (sallallâhu alayhi wa sallam) ord av visdom då han sade;
"Den som tror på Allâh och den sista dagen bör tala gott eller vara tyst" [al-Bukhari].


Namn:
Kommenterar du ofta?

E-Mail: [publiceras ej]


Webbadress:


Kommentar:


(Obs! Din kommentar kommer hamna i kö för att bli godkänd innan den publiceras)
Trackback